Deze website heeft gelimiteerde ondersteuning voor deze browser. Wij raden je aan een andere browser te gebruiken, zoals Chrome, Edge, Safari of Firefox.

Handgemaakte lederen handschoenen

Werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis

+140,000 tevreden klanten

Gratis ledergel & luxe opbergzakje

Kosteloos ruilen & retourneren binnen 60 dagen

De leersoorten van onze handschoenen

Kwaliteit staat bij Schwartz & von Halen voorop, en daarom hebben wij persoonlijk de beste leersoorten uitgezocht voor onze handschoenen. Onze collectie bestaat uit handschoenen met verschillende leersoorten, voeringen, en functionaliteiten. Op die manier kan jij een paar handschoenen uitzoeken dat goed bij jou past. Om je meer inzicht te geven welke leersoorten er gebruikt worden, hebben wij de vier leersoorten die wij gebruiken op een rijtje gezet met daarbij de bijbehorende handschoenen uit onze collectie.

Zwarte Leren Handschoenen

Nappaleer: Geiten- en Schapenleer

Nappaleer is vernoemd naar de plek waar de leersoort is ontdekt, namelijk in Napa, Californië (USA) in 1875 door de Duitser Emanuel Manasse. Nappa is een gangbare leersoort en het is misschien wel bekendste leersoort die er is.

Het Nappaleer wat wij gebruiken voor onze handschoenen is afkomstig van geiten en schapen. Nappaleer staat bekend om zijn zachtheid, duurzaamheid en soepele structuur, ideaal dus om te gebruiken voor leren handschoenen. Net zoals herten leer, is Nappaleer ook goed bestand tegen regen/sneeuw en koude wind. Naast het warm en droog houden van je handen is het ook belangrijk dat de handschoenen lekker zitten. Omdat Nappaleer een soepele leersoort is (net zoals hertenleer) vormt het zich goed naar je hand waardoor je veel draagcomfort ervaart.

Ook is het belangrijk dat leren handschoenen goed kunnen ademen, en dat doet Nappaleer uitstekend. Een van de redenen waarom onze Nappaleren handschoenen zo populair zijn, is omdat Nappaleer een elegante en rustige uitstraling heeft. Daardoor leent het zich uitstekend om prachtige handschoenen van te maken, die een klassiek en tijdloos design hebben. 

Hoe langer je de Nappa leren handschoen draagt, des te mooier het leer eruit gaat zien. Nappaleder is een sterke en duurzame leersoort en zal dus jarenlang meegaan. Zorg er wel dat je de leren handschoenen goed impregneert met onze speciale ledergel, zodat de handschoenen extra lang goed blijven.

leren handschoenen dames

Hertenleer

Hertenleer heeft een lange geschiedenis en wordt vaak geassocieerd met de Native Americans (Indianen) die het leer gebruikten als ruilobject voor de handel. Dankzij de veelzijdigheid van het leer wordt het tegenwoordig nog steeds veel gebruikt. Hertenleer is de meest exclusieve en duurste leersoort die wij op dit moment in onze collectie hebben.

Hertenleer kenmerkt zich door zijn zachtheid, veelzijdigheid, en duurzaamheid. Omdat hertenleer erg soepel is, leent het zich uitstekend voor het maken van sterke en duurzame handschoenen. Naarmate het meer gedragen is, wordt het leer steeds zachter en begint de handschoen zich steeds meer te vormen naar je hand. In tegenstelling tot bijvoorbeeld runderleer, ademt hertenleer erg goed, waardoor je dus niet snel last zult krijgen van zweethanden.

Ondanks de zachte en soepele eigenschap van het luxe hertenleer, is het ook een sterke leersoort. Hertenleren handschoenen houden je handen uitstekend droog en warm tijdens koud en regenachtig weer. Impregneer de hertenleren handschoenen met onze speciale ledergel, dan gaan ze jarenlang mee.

suede handschoenen voor dames - Schwartz & von Halen

Suède / Reversed lambskin

Suède leer is een zeer luxe en bijzondere leersoort. De naam komt van het Franse "Gants de Suède", ofwel 'Zweedse handschoenen'. Suède is leer dat voornamelijk afkomstig is van schapen en geiten. Suède is omgekeerd leer: waar schapen- en geitenleer de buitenkant is van het leer, is suède afkomstig van de binnenzijde van het leer.

Omdat suède leren handschoenen gemaakt zijn van de binnenkant van het leer voelen ze heerlijk zacht aan (de vacht van het schaap). Suède handschoenen zijn daarom een genot om te dragen. Door de zachte binnen- en bovenkant van het suède zijn deze handschoenen uitstekend in staat om je handen warm te houden tijdens koud winterweer. Net zoals herten en nappaleer zorgt suède er ook voor dat je handen in de handschoenen goed kunnen ademen. Met een beetje liefde en de juiste verzorging gaan onze suède leren handschoenen jarenlang mee. 

vegan leren handschoenen

Vegan leer

Vegan leer (faux leather) is een ''leersoort'' die je steeds vaker ziet in de fashion industry.

Uiteraard is het niet een echte leersoort, maar vegan leer ziet er qua looks wel vergelijkbaar uit als echt leder. Des al niet te min hebben vegan leren handschoenen een goede waterafstotende functie en houden ze je handen goed warm met de warme en zachte voering die erin zit.