Deze website heeft gelimiteerde ondersteuning voor deze browser. Wij raden je aan een andere browser te gebruiken, zoals Chrome, Edge, Safari of Firefox.

Handgemaakte lederen handschoenen

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis

+140,000 tevreden klanten

Gratis ledergel & luxe opbergzakje

Kosteloos ruilen & retourneren binnen 60 dagen

De voeringen van onze handschoenen


 

Ook als het gaat om de voering van onze handschoenen, staat kwaliteit bij Schwartz & von Halen voorop. Daarom hebben wij persoonlijk de beste voeringen uitgezocht, waarbij draagcomfort en het warm houden van jouw handen het belangrijkste is.

De voeringen in onze handschoenen hebben de juiste balans en combinatie van zachtheid én warmhoudend vermogen. Logischerwijs zorgt de zachtheid van de voering dat het prettig is om de handschoenen te dragen, ook voor een langere periode – bijvoorbeeld tijdens het fietsen of wandelen. Het warmhoudende vermogen van de voering zorgt er uiteraard voor dat jouw handen tijdens het herst- en winterweer heerlijk warm blijven. Bovendien hebben de voeringen van onze handschoenen ook een goed ademend vermogen, dit is een belangrijk aspect voor het draagcomfort van de handschoen.

Onze collectie bestaat uit handschoenen met verschillende leersoorten, voeringen, en functionaliteiten. Op die manier kan jij een paar handschoenen uitzoeken dat goed bij jou past. De voering is, zoals hierboven beschreven, een belangrijk onderdeel van een handschoen.

Om je meer inzicht te geven welke voeringen wij gebruiken in de Schwartz & von Halen handschoenen, hebben wij deze op een rijtje gezet:

Wol & Cashmere

In veel van onze handschoenen zit een combinatie voering van 85% (gebreide) schapenwol en 15% cashmere.

Schapenwol is een product wat ontzettend veel voordelen heeft. Wol is een uitstekende isoleerder, wat betekent dat het verwarmt in een koude omgeving, maar ventileert in een warme omgeving. Deze werking komt door de spiraalvormige krul die wol heeft. Door het dragen van handschoenen met een wollen voering wordt de temperatuur behouden. Kortom: warme handen.

Ook kan wol kan tot 40% vocht opnemen zonder dat het nat aanvoelt, wat erg fijn is als je handen transpireren in je handschoenen. Wol zorgt er voor dat je dit niet merkt.

Bovendien is wol een duurzame voering, met een lange levensduur. Wol is namelijk 100% biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Ook heeft wol een zelfreinigende functie, dit betekent dat je wol niet hoeft te wassen, luchten is voldoende. Daarnaast is wol veerkrachtig, hierdoor zul je nooit valse vouwen in je voering voelen.

Aan deze veelzijdige schapen-wol hebben wij 15% cashmere-wol toegevoegd. Waar de wol zorgt voor alle voordelen die je hierboven kunt lezen, zorgt de cashmere in deze mix voor de zachtheid en het draagcomfort. Al met al een ideale combinatie!

We gebruiken voor de 85% wolvoering in onze handschoenen enkel scheerwol. Scheerwol is de onbeschadigde wol, welke geschoren is van een gezond en levend schaap.

We willen benadrukken dat de wol die wij gebruiken in onze handschoenen, afkomstig is van van boeren die ethische en duurzame methodes hanteren op het gebied van dierenwelzijn, landbeheer en biodiversiteit. Het welzijn van de schapen en het land waarop ze grazen staat dan ook voorop bij onze wol leveranciers. De schapenwol die wij gebruiken voor de Schwartz & von Halen handschoenen is op een diervriendelijke manier geschoren door een professionele schapenscheerder.

Lamswol

Voor een aantal van onze handschoenen hebben wij gekozen om deze te voeren met lamswol.

Lamswol is korter van structuur dan schapenvacht, maar hierdoor ook zachter en voelt luxueus aan. Je zult dan ook merken dat de handschoenen met een lamswol voering heerlijk zacht dragen en een hoog draagcomfort hebben. Omdat het maken van een lamswol-voering meer tijd kost dan bijvoorbeeld een voering van wol-cashmere zul je zien dat deze handschoenen ook een iets hogere prijs hebben op onze website.

De voordelen van een lamswol voering zijn in feite hetzelfde als een wollen voering: lamswol is een uitstekend isoleerder, neemt goed transpiratie op, is duurzaam, en heeft dezelfde zelfreinigende functie als wol.

Fleece

Als alternatief voor bovenstaande voeringen, hebben wij ook handschoenen met een fleece-voering in ons assortiment.

Fleece is een gebreide en geruwde stofsoort. Deze stof heeft veel voordelen: Fleece is namelijk extreem zacht, licht van gewicht en ademend. Een fleece voering kreukt niet, en zit prettig vanwege de zachte vezels.

Het grootste voordeel van fleece is echter dat deze stof sterk isolerend is, waardoor het zeer geschikt is om te verwerken in handschoenen. De kracht van fleece zit hem met name in het vasthouden van de luchtlaag (isolatie). Omdat handschoenen met een fleece voering zo warm zijn wordt fleece ook verwerkt in bijna alle wintersport handschoenen.

Omdat fleece voor 100% uit kunstvezels bestaat kunnen gerecyclede polyestervezels uit bijvoorbeeld PET-flessen goed verwerkt worden tot fleece-vezels. Dit maakt fleece een duurzame voering die erg lang meegaat.

Uiteraard is een fleece voering een prima alternatief voor wie allergisch is voor wol.

Schapenvacht / Lammy 

Een veel gebruikte voering in onze handschoenen is schapenvacht. Schapenvacht, of zoals het ook wel vaak genoemd wordt, lammy, behoort tot één van de meeste warme voeringen die er zijn voor handschoenen.

Het kenmerk van een lammy handschoen zijn de kleine wolkrullen aan de binnenkant. Vanwege de krullen isoleert deze wol beter dan een gebreide voering. We hebben een grote collectie handschoenen en lammy handschoenen voor dames en heren. Dus wil je meer zien of weten welke maten en kleuren er nog van deze lammy handschoenen zijn? Neem contact met ons op.